طراحی سایت

هاست چیست؟

هاست چیست

هاست چیست؟ میزبانی وب چیست؟ اگر اخیرا به فکر راه اندازی کسی و کار اینترنتی افتاده اید احتمالا این عبارت ها را شنیده اید.

در این مقاله از روبوگراف بطور جامع و البته به زبان ساده مفهوم هاست و میزبانی وب را توضیح می دهم. با روبوگراف همراه باشید.

هاست چیست؟ توضیح با مثال

برای پاسخ به پرسش هاست چیست از یک مثال ساده و کاربردی استفاده می کنم.

مفهوم و عملکرد کتابخانه یکی از بهترین مثال ها برای درک عملکرد هاست است. فرض کنید می خواهید به یک علم جدید یا به کتاب های بیشتری در رشته تحصیلی یا کسب و کار خود مسلط شوید.

همیشه تعداد بسیار زیادی کتاب درباره موضوعات مختلف علمی ، فرهنگی ، هنری و … در یک مکان بنام کتابخانه گردآوری و نگهداری می شوند. افراد می توانند با مراجعه به کتابخانه و عضویت در آن ، از هر کتابی که می خواهند استفاده کنند.

می توانید کتاب را قرض گرفته به خانه بیاورید و مطالعه کنید..

وقتی هم که کتاب را به کتابخانه برمی گردانید ، کتاب بطور دائمی از دسترس شما خارج نمی شود بلکه باز هم می توانید آن را قرض بگیرید. در واقع محدودیتی در این استفاده وجود ندارد.

هاست چیست

در دنیای وب قوانینی برای عملکرد درست وبسایت ها و اینترنت وجود دارد. یکی از این قوانین وجود یک سرور یا کامپیوتر اصلی بعنوان هاست است.

هاست در لغت به معنای میزبانی می باشد و ومیزبانی وب در فارسی هم دقیقا به همین معناست.

وقتی می خواهیم یک سایت بسازیم ، برای آنکه همه مردم از جمله خودمان ، بتوانیم بصورت دائمی در تمام ساعات شبانه روز به محتوای سایت دسترسی داشته باشیم باید فایل های وب سایت را که شامل فایل های عملیاتی سمت سرور و فایل های صفحات وب می باشد در یک سرور آپلود کنیم.

شرکت هاستینگ چیست

نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم این است که هاست مفهوم گسترده تری هم دارد و به یک شرکت و سازمان که مسئولیت ارائه و مدیریت تمام سرور ها را به عهده می گیرد هم گفته می شود. به شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب ، شرکت هاستینگ گفته می شود.

این شرکت ها دارای تعداد زیادی سرور در داخل و خارج کشور هستند که استفاده از آن ها را بصورت ماهانه و سالانه به کسانی که قصد راه اندازی سایت دارند ، اجاره می دهند.

شما می توانید با پرداخت مبالغی مشخص ، حجم مشخصی از ترافیک اینترنتی و فضای داخلی را از یک سرور داخلی یا خارجی اجاره کرده و سایت خود را روی آن بارگزاری کنید.

هاست چیست

هاست چیست؟ دوست قدیمی مرورگر وب!

هربار که مرورگر وب خود مانند گوگل کروم را باز کرده و چیزی جستجو می کنید، یک سیگنال حاوی دستورالعمل مرتبط با سایت مورد نظر به سرور اصلی یا همان هاست در بستر اینترنت ارسال می کنید.

این سیگنال با استفاده از پروتکل ها و قوانین خاص از کامپیوتر یا گوشی شما بعنوان کاربر (Client) به کامپیوتر اصلی دربردارنده سایت موردنظر (Host) ارسال می شود و در راه برگشت بعنوان پاسخ ، صفحه وب موردنظر که جواب شما در آن هست، برگردانده و روی صفحه مرورگر شما قرار می گیرد!

تفاوت هاست و سرور چیست؟

سرور عبارت است از سخت افزار یا نرم افزاری که در یک شبکه به بقیه کاربران سرویس های مختلفی مانند امکان دانلود یا ارسال فایل ، پرداخت مجازی و … را ارائه می دهد.
درصورتی که سرور فقط نرم افزار باشد ، به آن سرور مجازی می گوییم.

هاست عبارت است از یک رایانه با سخت افزار های قدرتمند که در یک شبکه بعنوان محلی برای قرارگیری فایل های کاربران استفاده می شود. مهم ترین دلایل استفاده از هاست ، آنلاین کردن یک سایت یا استفاده بعنوان مخزن دانلود ابری است.

این دو اصطلاح اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند و دارای شباهت ها و تفاوت هایی هستند. هر سرور قدرتمند می تواند یک هاست باشد اما هر هاست لزوما نمی تواند کار یک سرور را انجام دهد.
هر سرور دارای عملکرد های مختلف است اما هاست می تواند به بخش کوچکی از حافظه آن برای نگهداری یک سایت اشاره کند.
در مقابل در مثالی دیگر ، لپتاپ شما برای شما و نرم افزارهایتان یک سرور کوچک است ، اما نمی تواند میزبان وب سایت شما برای بازدید مردم باشد.

در همین حد اشاره به عملکرد هاست و مرورگر کافی است! مباحث مربوط به عملکرد دنیای اینترنت گسترده و تخصصی است و شاید در آینده بیشتر در مورد آن صحبت کنم.

انواع هاست

  • هاست وب

همانطور که اشاره شد این نوع از هاست یکی از ساده ترین و در عین حال پراستفاده ترین ها می باشد. از این هاست برای بارگزاری و استفاده از صفحات وب و سایت ها در اینترنت استفاده می شود.

  • هاست ابری

حتما درباره هاست ابری چیزهایی شنیده اید!

در این نوع از هاست بجای اینکه فایل های سایت شما بجای قرارگیری در یک سرور مشخص، در تعدادی زیادی از سرور ها بصورت یک نسخه کپی ذخیره می شود.

در این صورت هم دسترسی شما و کاربران دیگر به سایت از نظر سرعت و راحتی افزایش می باشد و هم امنیت سایت بیشتر خواهد بود زیرا درصورت از بین رفتن یک سرور یا قطع ارتباط با آن، فایل های سایت در سرور های دیگر محفوظ است.

  • هاست مجازی

هاست مجازی دو کاربرد دارد. یکی به فناوری مورد استفاده برای اجرای چندین دامنه یا برنامه در یک سرور فیزیکی واحد اشاره دارد.

در این حالت بجای اینکه یک سرور متشکل از چندین سوپرکامپیوتر داشته باشیم، فقط یک سرور خواهیم داشت که بصورت همزمان قادر به میزبانی از چندین دامنه و ساب دامنه خواهد بود.

مورد دوم هم به شرکت هایی اشاره دارد که خدمات زیرساخت مجازی را می فروشند ، مانند وقتی که یک سرور مجای در یک بازی آنلاین به شما تعلق می گیرد.

  • هاست ریموت یا کنترل از راه دور

هرچقدر در بررسی تنوع هاست ها بیش می رویم، عملکرد آن ها تخصصی تر و موارد استفاده از آن ها محدودتر می شود.

هاست ریموت به حالتی گفته می شود که در آن کاربران با استفاده از یک شبکه و کلید خصوصی به یک سرور متصل می شوند و میتوانند فایل های موجود در آن را مشاهده و حتی در آن ها تغییرات ایجاد کنند.

دنیای هاست و میزبانی داده پیچیده و گسترده است و همین موجب شده تا هر روز شاهد معماری های پیچیده تر و قدرتمند تر برای اجرا و پردازش بهتر و سریع تر داده ها داشته باشیم.

در صورت وجود درخواست های بیشتر برای بررسی هاست ها مقالات بیشتری روی سایت قرار خواهد گرفت.

خب به پایان این مقاله از روبوگراف رسیدیم.

امیدوارم از مطالعه مقاله هاست چیست لذت برده باشید.

برای دریافت آموزش های بیشتر به بخش های دوره ها ، دانشنامه و آموزش رایگان مراجعه کنید.

روبوگراف ، آموزش مهارت های ویژه بازار کار …

8 فکر در مورد “ هاست چیست؟

  1. اسدزاده گفت:

    سلام خدمت شما و دوستان
    کلام شما در توضیح بحث های تخصصی به زبان ساده تحسین برانگیزه. سپاس از انتشار این مطالب زیبا و مفید.

  2. Alavian گفت:

    ممنون از زبان شیوا و ساده

  3. صدرا گفت:

    خیلی خوب بود استفاده بردم

  4. XBoy گفت:

    دلم میخواد شرکت هاستینگ بزنم احتمالا پول توشه

  5. شهاب گفت:

    اینا جزو مباحث شبکه حساب میشه درسته؟ مفید بود اطفا بیشتر مطلب بذارین

    1. درود بر شما ، بله
      چون با طراحی وب هم پوشانی داره تو یه گروه قرار دادم. چشم حتما

  6. اسکندری گفت:

    اگه ممکنه درمورد نحوه تاسیس شرکت هاستینگ هم مطلب بذارین سپاس فراوان از توجهتون

    1. درود بر شما ، چشم حتما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *